Wilder Kaiser

Groots Oostenrijks skigebied met pistes voor elk niveau

De SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental is heel erg gekend bij onze Noorderburen. En terecht. Het heeft namelijk alles waar je als wintersporter naar op zoek bent. Een groot en gevarieerd skigebied, veel gezellige berghutten, leuke dorpen en bruisende après-ski. Maar de laatste jaren zijn de Belgen in volle opmars.

Gigantisch skigebied

Het skigebied SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental ligt in het hart van de Kitzbüheler Alpen en is een van de grootste aaneengesloten skigebieden van Oostenrijk. Voor de kilometervreters is er de nieuwe gemarkeerde SkiWelt Tour. Deze kan worden afgelegd met de wijzers van de klok mee (80 km, groene markering) of andersom (90 km, oranje markering). Wintersporters kunnen in elke plaats in de SkiWelt de route oppakken en verlaten. De tochten gaan over prachtige pistes met heerlijke afdalingen en een mooi uitzicht op de Kitzbüheler Alpen.

 

In dit deel van Oostenrijk zijn de Alpen niet ruw of steil. Vanaf de Hohe Salve en de Choralpe lopen wat lastigere afdalingen. Voor groepen is SkiWelt dan ook ideaal. Het beschikt over 300km piste, voor elk wat wils. Een groot gedeelte van het gebied ligt beneden de boomgrens waardoor je ook bij slecht weer goed zicht hebt.