Schladming

  • Gezellig stadscentrum
  • Bruisende bestemming
  • Vlakbij de Dachsteingletsjer
  • Behoort tot Ski Amadé (650km piste)

 

Schladming wordt omgeven door de beboste hellingen van het brede Ennstal. Aan de oude stadsmuur herken je nog het middeleeuwse karakter van Schladming. Via de oorspronkelijke toegangspoort bereik je het compacte centrum met statige gasthöfe rondom een boomrijk plein. De rivier de Enns loopt dwars door het stadje heen. Buiten de stadsmuren loopt Schladming via wat modernere bebouwing langs een verkeersweg over in het hoger gelegen Rohrmoos, dat weliswaar kleiner is dan Schladming, maar ongeveer evenveel wintersporters kan herbergen in grotere en modernere accommodaties.

De pistes van Schladming liggen gesitueerd op de flanken van de Planai (1894 meter). Het piste-aanbod spreekt met name de gevorderde skiër aan. Ook heb je de mogelijkheid om op deze berg het parcours van de wereldkampioenschappen alpineskiën van 2013 te skiën. Mochten de sneeuwcondities onverhoopt te wensen overlaten dan kun je uitwijken naar de Dachsteingletsjer. Ook na het skiën valt er in het levendige Schladming genoeg te ondernemen.

Het skigebied van Schladming

De skiregio Schladming-Dachstein is een gebied met tal van mogelijkheden, voor ieder type wintersporter. De skigebieden zijn verspreid over meerdere bergen en beschikken gezamenlijk over bijna 200 kilometer piste. Onder andere de Dachstein Gletsjer, Fageralm, Galsterbergalm en Ramsau am Dachstein behoren tot deze regio. Ook voor langlaufers is dit een ideaal gebied om naar af te reizen. Maar liefst 350 kilometer aan loipen waarvan er ook nog enkele verlicht zijn.

Pistes

Blauwe pistes: 73 km
Rode pistes: 102 km
Zwarte pistes: 16 km
Ski Routes: 3 km
Totaal: 194 km

Liften

41 sleepliften
26 stoeltjesliften
11 gondels
geen treinen
capaciteit: 99090 pers/uur