Sankt-Moritz

  • Kuuroord voor de beaumonde in droomlandschap
  • Heel veel zon
  • Swingend uitgaansleven
  • Superieure hotels en restaurants

 

In het Zwitserse St. Moritz neemt men ten aanzien van nieuwigheden geen enkele terughoudendheid in acht. Hier wordt werkelijk van alles georganiseerd. De Winterspelen streken hier al tweemaal neer, in 1928 en 1948 en de inwoners beweren met grote stelligheid dat St. Moritz de enige echte bakermat van de wintersport is. Hier werden bovendien de eerste Europese schaatskampioenschappen georganiseerd en het eerste golftoernooi op een bevroren meer. Nog steeds is St. Moritz veelvuldig in de weer met het organiseren van uiteenlopende activiteiten.

Toch staat St. Moritz met name bekend als mondaine wintersportbestemming waar het draait om zien en gezien worden. Het centrum van de plaats wordt gevormd door een groot aantal luxe hotels, dure boetieks en chique restaurants. Je zou bijna vergeten dat de wintersportmogelijkheden hier ook optimaal zijn. Vanuit het dorp vertrekt een gondel en een bergtreintje die je afzet in het veelzijdige skigebied. Over de sneeuwzekerheid hoef je je ook geen zorgen te maken aangezien de pistes reiken tot 3057 meter.

Het skigebied van St. Moritz

De privé-jets van de jetset vliegen hier af en aan naar het kleine vliegveld. St. Moritz is ook niet zomaar een skigebied. Er zijn hier vele exclusieve hotels en 350km aan geprepareerde pistes een uitstekende après-ski met een bruisend nachtleven en de vele andere sportmogelijkheden. Het skigebied bezit een zeer goed liftensysteem en dat maakt dat alle pistes uitstekend te bereiken zijn. De afdalingen zijn over het algemeen redelijk steil en dus zijn er overwegend rode pistes ook zijn er blauwe en zwarte pistes voldoende aanwezig.

Pistes

Blauwe pistes: 66 km
Rode pistes: 202 km
Zwarte pistes: 63 km
Totaal: 331 km

Liften

17 sleepliften
18 stoeltjesliften
9 gondels
geen treinen
capaciteit: 39100 pers/uur