Oostenrijk

foto van wintersport in Oostenrijk

De skigebieden in Oostenrijk spreken iedereen aan. Of je nu op zoek bent naar uitdagende, steile afdalingen of eenvoudigere pistes, in Oostenrijk ligt het voor u klaar. De Oostenrijkse skigebieden zijn veelzijdig, afwisselend en sneeuwzeker. Vaak reiken de skigebieden tot boven de 2000 meter wat tot sneeuwzekere pistes leidt. Zelfs al laat de winter ons onverhoopt in de steek, dan zijn er altijd nog moderne sneeuwkanonnen die voor skiplezier zorgen. Skiën in Oostenrijk is geschikt voor zowel ervaren als beginnende skiërs. Ook gezinnen met kinderen weten de weg naar een skigebied in Oostenrijk vaak te vinden.

Een andere reden om voor een skigebied in Oostenrijk te kiezen is de après-ski. Oostenrijk staat
bekend als het land van de après-ski.
De sfeer van de echte schlägers met bijhorende Schnäps en Glühwein valt nergens te evenaren.

Oostenrijk is al jaren één van de populairste wintersportlanden onder Belgen. Ieder jaar vertrekken we per auto, bus, trein of vliegtuig naar de Oostenrijkse bergen om te skiën of te snowboarden. Is het de gezellige après-ski wat ons zo aantrekt in Oostenrijk of toch de veelzijdige skigebieden? We kunnen tal van redenen verzinnen waarom een wintersport in Oostenrijk zo in de smaak valt.

Over de sneeuwhoogtes hoeft u zich vrijwel nooit zorgen te maken en betaalbare accommodaties zijn er in overvloed. In Oostenrijk zal ieder type wintersporter, oud of jong, ervaren of beginner, zich vermaken. Wintersport is Oostenrijk en Oostenrijk is wintersport.
 

Oostenrijk ademt wintersport

Wintersport en Oostenrijk is onlosmakelijk met elkaar verbonden. De Oostenrijkse skigebieden zijn misschien minder uitgestrekt dan in Frankrijk maar minstens zo veelzijdig. Wanneer u met een gezelschap op wintersport gaat naar Oostenrijk zal iedereen zich vermaken. Voor zowel beginners als gevorderden is Oostenrijk een uitstekend wintersportland. Uitdagende pistes, oefenweides, off-piste afdalingen, Oostenrijk is het land voor een geslaagde skivakantie. Van snowboarden of skiën in Oostenrijk krijgt u zeker geen spijt.

 

Meer dan enkel ski of snowboard

foto van wintersport in Oostenrijk

Maar een wintersport in Oostenrijk is meer dan alleen skiën en snowboarden. Tijdens uw wintersport in Oostenrijk kunt u ook prima langlaufen, wandelen of rodelen. De après-ski in Oostenrijk mag ook niet vergeten worden. Oostenrijk is al jaren de nummer 1 op het gebied van après-ski. Bier, glühwein en après-ski hits maken een wintersport in Oostenrijk extra gezellig. Voor veel mensen is de après-ski in Oostenrijk al een reden op zich om hier op skivakantie te gaan. De overvloed aan hotels bieden bovendien uitstekende wellness mogelijkheden.