Nendaz

  • Heel gevarieerd ski-gebied
  • Sneeuwzekere ligging
  • Gezellige après-ski
  • Fantastische Freeride-mogelijkheden
  • Centraal gelegen

 Georganiseerde reizen

Centraal gelegen in Les Quatre Vallées ligt het Zwitserse dorp Nendaz. Rond de traditionele oude dorpskern is een modern wintersportoord ontstaan dat aan al je wensen voldoet. Nendaz beschikt over het kwaliteitskenmerk “gezinnen welkom”, wat staat voor een gevarieerd en uitgebreid kinderprogramma. Kleuteropvang, speelplaatsen, knutselprogramma’s, alles is er aan gedaan om het de kleinste gasten naar de zin te maken.

In het centrum vind je meerdere restaurants en cafeetjes die gezellig zijn gesitueerd rondom de ijsbaan. Het geeft het geheel een sfeervolle uitstraling. Door de ligging op een plateau heb je vanuit het dorp een prachtig uitzicht op de Berner, Walliser en Waadtländer Alpen. Nendaz heeft de beschikking over meer dan 400 kilometer aan pistes waar zelfs de meest ervaren skiër uitdaging in kan vinden.

De pistes zijn hier van december tot april in perfecte conditie en in de zomer kan men terecht op de gletsjer. De pistes bestrijken zo’n 350km en bieden een enorm aanbod aan gevarieerde afdalingen. De pistes voor beginners beperken zich tot het lage stuk van het dal bij La Tzoumaz en Verbier. Tevens is het mogelijk om dagtochten te maken door het gebied.

Pistes

Blauwe pistes: 107 km
Rode pistes: 202 km
Zwarte pistes: 17 km
Ski Routes: 86 km
Totaal: 412 km

Liften

51 sleepliften
21 stoeltjesliften
15 gondels
geen treinen
capaciteit: 72000 pers/uur