Ischgl (Silvretta Arena)

  • Stevige Après-ski
  • Bijnaam: "Ibiza van de wintersport"
  • Groot en modern skigebied
  • Steeds sneeuwzeker door de hoge ligging

 

Het Oostenrijkse skidorp Ischgl is typisch een allround skiresort. In elke categorie scoort Ischgl op zijn minst een dikke voldoende. Tussen de grootse seizoensopening en -sluiting kan elk type wintersporter in Ischgl terecht en ook de après-ski liegt er allerminst om. Aan al dit moois hangt een prijskaartje, maar dan krijg je ook wel de crème de la crème. Het levendige dorp biedt een enorm aanbod aan winkels, restaurants, bars en discotheken en trekt een internationaal publiek. In onder andere de Kuhstall, Schatzi, Niki’s Stadl en Trofana Alm is het elke dag feest. Ischgl heeft dan ook niet zonder reden de bijnaam "Ibiza van de wintersport"!

En hoewel Ischgl een naam heeft op het gebied van après-ski doet het skigebied hier zeker niet aan onder. Doordat de pistes voornamelijk boven de 2.000 meter liggen is de sneeuw gegarandeerd van eind november tot begin mei. De ruim 200 kilometer aan pistes zullen elk type wintersporter aanspreken, maar ook liefhebbers van off-piste en freestyle zijn in Ischgl op hun plek.

 

Kenmerken skigebied Ischgl

H: 2872 m
L: 1377 m
 
  • Uitgebreid en afwisselend skigebied
  • 90% van de pistes ligt boven de 2.000 meter
  • Pistes voor elk niveau

 

De Silvretta Arena Ischgl - Samnaun beschikt over een zeer modern skigebied. De pistes zijn elke ochtend perfect geprepareerd en de liften zijn van een recent bouwjaar en gaan razendsnel. Men hoeft hier dus niet lang te wachten. Het skigebied biedt voor elk wat wils, maar vooral de gevorderde wintersporter zal zich hier goed vermaken. De afdalingen zijn lang en uitdagend. De Silvretta Arena ligt gedeeltelijk in Zwitserland en Ischgl deelt haar pistes dan ook met het Zwitserse Samnaun. Dus mensen die graag tax-free shoppen skiën zeker eens tot in Samnaun.  In de vele berghutten en op de terrassen is het goed vertoeven.

 

Overzicht pistes Skigebied Ischgl

Pistes
Blauwe pistes: 47 km
Rode pistes: 152 km
Zwarte pistes: 27 km
Ski Routes: 12 km
Totaal: 238 km

Liften

11 sleepliften
25 stoeltjesliften
5 gondels
geen treinen
capaciteit: 88900 pers/uur