Hintertux (Zillertal)

  • Gletsjer, dus steeds sneeuwgarantie
  • Mooi, rustig dal met prachtige natuur
  • Aansluitend op de pistes van Mayrhofen
  • Super après-ski met o.a. Tenne

 

Het indrukwekkende Tuxertal bestaat uit de twee grotere plaatsen Lanersbach en Hintertux. De grootste van de twee, Lanersbach, beschikt over de meeste voorzieningen en is meer een echt dorp dan Hintertux. Hintertux is echt een hoteldorp achter in het dal, dat vooral vanwege de ligging aan de voet van de Tuxer Gletsjer erg in trek is bij fanatieke wintersporters Hier draait het leven immers maar om één ding: skiën.

Het skigebied van Lanersbach-Hintertux

De dorpen Hippach, Mayrhofen, Finkenberg en Tux hebben hun gebieden op elkaar aangesloten tot één groot, gemeenschappelijk skigebied: Ski Zillertal 3000. Deze regio heeft alles wat een skiër zoekt. Zelfs de echt fervente wintersporters zijn hier helemaal in hun element. 90 liften brengen je naar meer dan 300 kilometer piste, waarvan 68 blauw, 191 rood en 90 zwart is.

Wie na het skiën niet vies is van een beetje gezelligheid kan beter uitwijken naar Lanersbach. Langs de hoofdstraat liggen enkele bars waaronder de Hexenkessel. Door het veelzijdige karakter van de dorpen komt er een breed wintersportpubliek naar deze dorpen in het Tuxertal. Jong en oud, beginner of gevorderd, ieder type wintersporter is op z’n plek in Lanersbach Hintertux.

Hintertuxer Gletsjer en Zillertal 3000 Lanersbach en Hintertux beschikken over twee troeven, de Hintertuxer Gletsjer en de Zillertal 3000. Al vroeg in het seizoen is het hier een komen en gaan van wintersporters vanwege de sneeuwzekere gletsjer. De pistes reiken hier tot een hoogte van 3250 meter waardoor de condities altijd optimaal zijn. In de winter komen daar nog eens meer dan 200 kilometer aan piste bij van de Zillertal 3000. Een modern skigebied waar je ook de steile Harakiri piste vindt. Beginners, laat je hierdoor niet afschrikken. Ook voor de minder ervaren skier zijn voldoende mogelijkheden.

Voor gezellige après-ski moet je bij de Hexenkessel of Hohenhaus Tenne zijn. Het nabijgelegen Mayrhofen heeft de naam, maar ook hier weten ze hoe ze een feestje moeten bouwen. Hintertux heeft zelfs een eigen après-ski hit. Tux Tux Hintertux!

Pistes

Blauwe pistes: 53 km
Rode pistes: 109 km
Zwarte pistes: 31 km
Totaal: 193 km

Liften

39 sleepliften
31 stoeltjesliften
22 gondels
geen treinen

capaciteit: 153420 pers/uur