Gastein

Groots skigebied met uitdagende skipistes

Het skigebied Gastein behoort tot de grotere skigebieden in Oostenrijk, met in totaal meer dan 200 kilometer aan pistes (vier skigebieden) die echter niet allemaal met elkaar verbonden zijn. Er zal dus gebruik gemaakt moeten worden van de skibus (met skipas gratis) of eigen vervoer als men door het hele gebied wil skiën.

Pittig

Met recht kan gezegd worden dat dit skigebied voor ieder wat wils biedt. Zowel de beginners als de gevorderden kunnen hier prima uit de voeten, al zijn sommige verbindingspistes behoorlijk pittig voor beginners. De echt goed geoefende skiër kan zich helemaal laten gaan op de vele rode pistes. Het is mogelijk om voor elk deel van het skigebied een dagkaart te kopen. Een skipas voor het hele skigebied Gastein kan ook, en je hebt de Ski Amadé pas waarmee je de hele regio kunt doorkruisen. Ideaal voor skiërs die ook de naastgelegen dalen willen verkennen.

SportGastein: Kreuzkogel

De Kreuzkogel is met 2686 meter het hoogste punt van het skigebied. Het gebied ligt helemaal achterin het dal en is erg sneeuwzeker en meestal geopend tot begin mei. Voor de liefhebber zijn er volop freeride mogelijkheden met een magistraal uitzicht op de alpenhoofdkam.

Bad Gastein: Graukogel

Vanuit Bad Gastein gaan twee liften naar de Graukogel tot een kleine 2000 meter. Het is geen groot gebied, maar daardoor wel geliefd bij de inwoners van Gastein. Het is er rustig en biedt enkele pittige afdalingen.

Bad Gastein/Bad Hofgastein: Schlossalm - Angertal - Stubnerkogel

Dit is het grootste aaneengesloten gebied van het Gasteinertal. Het skigebied ligt verdeeld over twee bergen die met elkaar verbonden zijn en het hoogste punt ligt op 2300 meter. Hier is veel afwisseling te vinden met enkele lange (dal)afdalingen.

Het Angertal ligt tussen beide bergen in en is uitermate geschikt voor beginners en kinderen. Er is een zeer grote oefenweide met diverse lopende banden en een kinderpark van 8000 m2. Het gebied is nog meer geoptimaliseerd door een nieuwe gondel, die je direct van het Angertal naar de top van de Stubnerkogel brengt.

Dorfgastein: Dorfgastein - Großarltal

 

Dorfgastein is het vierde gebied en deelt het skigebied met Großarl. Dit gezinsvriendelijke gebied heeft een aantal prijzen gewonnen. Het heeft prachtige Almhutten en is een skigebied waar iedere dag wel weer een nieuwe uitdaging te vinden is.